Rennedalen, logo
English language

Rennedalen

10 km. vest for Geilo finner du Rennedalen, et hyggelig fjellområde på grensen til Hardangervidda. Her finner du kupert og spennende fjellterreng, med flotte turstier og maskinpreparerte langrennsløyper vinterstid. For de som liker noe brattere turer kan Ustetind være en flott opplevelse. Den fiskeglade kan få napp i Ustevann.

Grunnen har vært i Trøen-familiens eie helt siden 1935. Første generasjon (Guttorm Trøen) bygget stølshus i ca. 1960, og drev stølsdrift med melkekyr frem til 1991. Området hadde svært få hytter og først rundt 1965 ble det etablert delvis bilvei til Rennedalen, som senere har blitt bygget videre til nye byggeområder. Da 2. generasjon (Knut Trøen) fikk utarbeidet og godkjent en mer moderne reguleringsplan i 1968, slo hytteutbyggingen fart fra begynnelsen av 70-tallet. Knut opererte selv som byggmester i området og har bygget mange av hyttene. 3.generasjon (Gunnar Trøen) har fra 1990 videreutviklet eiendommen til det den er i dag, med ca. 110 hytter! 4.generasjon (Stig S. Trøen) tar sikte på å overta eiendommen rust årsskiftet 2021/22.

Vinterstid var scootertransport eneste motoriserte alternativ frem til 2005, men i dag er veiene vinterbrøytet til glede for turister og hytteeiere. Preparerte skiløyper kom i stand rundt år 2000. Disse hører til et større løypenett hvor man kan gå i de fleste retninger og til kjente steder som Ustetind, Tuva og Hardangervidda i sør, Ustaoset og Haugastøl i vest, Prestholt, Havsdalen og Hallingskarvet i nord, og Kikut/Geilo mot øst. Destinasjonen Geilo i Hol kommune er i stor utvikling med stadig nye tilbud og muligheter for gjestene i området. En større del av Hardangervidda Nasjonalpark, den fredede delen av vidda, ligger i Hol kommune, noe som har gitt Geilo status som Nasjonalparklandsby.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram